12,5 mio. kr. til musikudøverne fra Performex – og flere udbetalinger på vej

Performex udbetalte i september vederlag for både DR Arkiv og TV-retransmission, og der er flere udbetalinger på vej her i efteråret. 2020 har været og er stadig et utroligt svært år for musikudøverne og vi arbejder derfor hårdt på at få så mange midler ud til rettighedshaverne som muligt.

Samlet set udbetalte Performex i september ca. 12,5 mio. kr. i rettighedsvederlag til musikudøvere, som har medvirket i TV som musiker, sanger, solist, bandmedlem, husorkester, ensemble, fastansat eller kontraktansat orkestermusiker/sanger, assistent i et orkester eller kor eller som medspillende kapelmester. 

Mange af jer har været ekstra opmærksomme i år på, om I mangler udbetaling for nogle optrædener, og det er vi meget glade for. Så kontakt os endelig – vi vil meget gerne høre fra jer.

Hvis du mangler at indberette en TV-optræden, så send dokumentation for det til os. Vi har tre års forældelsesfrist for efterkrav. Dvs. at du indtil årsskiftet kan nå at indberette TV-optrædener fra og med 2017. Læs mere på www.performex.dk.

Grundlaget for udbetalinger fra Performex er derfor, at du ikke overdrager rettigheder til kabelviderespredning eller on demand-tjenester hos TV-distributører. Det er derfor vigtigt, at du bevarer disse rettigheder i dine kontrakter med producenter og TV-selskaber. Kontakt din faglige organisation, hvis du er i tvivl.

Husk også… 

…at du også kan få udbetalt vederlag for at bidrage med baggrundsmusik til TV-produktioner. Det være sig breakers, jingler, kendinger, m.m. Det betyder, at du kan indberette din medvirken i et stykke baggrundsmusik ved at indsende kontrakter m.m. på samme måde som med live-medvirken.