Udbetaling af arkiv-vederlag

Vi er glade for at have fået identificeret endnu flere rettighedshavere på Arkiv!

Så vi udbetaler nu en opsamling af vederlag for Arkivpakken, som er DRs aftale med Copydan om brug af udsendelser og klip fra arkivet. Dvs. det er afregning for gamle udsendelser, som DR bruger klip fra eller i deres fulde længde.

Vederlaget fordeles udelukkende efter rapportering fra DR. Fordelingen giver både vederlag for musikudøvernes præstationer, der er stillet til rådighed på DRs platforme – men tager også publikums faktiske brug i betragtning. Denne udbetaling indeholder vederlag for udnyttelse af arkivudsendelser i både 2015, 2016 og 2017.

Efterlyser stadig rettighedshavere

Vi mangler dog stadig at få fat i en del rettighedshavere, så tag et kig på listen HER og kontakt os, hvis du står på. Vi søger ligeledes arvinger til rettighedshavere, så er du arving, bedes du også kontakte os. Vi fortsætter selvfølgelig også arbejdet med at identificere, så vi kan få udbetalt flere arkiv-vederlag.

Retransmissionsvederlag

Performex udbetaler retransmissionsvederlag for VerdensTV ved udgangen af september. Her er det – modsat Arkivpakken – dit eget ansvar som musiker at indberette til os. Så har du optrådt i tv og endnu ikke indberettet det til os, så indsend gerne dokumentation til Susanne Lyngaa (sl@performex.dk) eller Julie Borgwardt-Stampe (julie@performex.dk). Læs mere om hvordan her.