Udbetaling af vederlag for DR Arkiv

Vi er glade for endelig at kunne udbetale vederlag for DR Arkiv 2020. Vederlagene blev sidste år forsinkede, da Copydan ikke kunne udbetale midlerne på grund af uafsluttede forhandlinger om fordelingsnøgle. Men nu kan vi udbetale vederlag for Arkivpakken, som er DRs aftale med Copydan om brug af udsendelser og klip fra arkivet. Dvs. det er afregning for gamle udsendelser, som DR bruger klip fra eller i deres fulde længde.

Vederlaget fordeles udelukkende efter rapportering fra DR. Fordelingen giver både vederlag for musikudøvernes præstationer, der er stillet til rådighed på DRs platforme – men tager også publikums faktiske brug i betragtning.

Efterlyser stadig rettighedshavere

Vi mangler dog stadig at få fat i en del rettighedshavere, så tag et kig på listen HER og kontakt os, hvis du står på. Vi søger ligeledes arvinger til rettighedshavere, så er du arving, bedes du også kontakte os. Vi fortsætter selvfølgelig også arbejdet med at identificere, så vi kan få udbetalt flere arkiv-vederlag.

Vederlag for nye produktioner på tv

Performex udbetaler vederlag for VerdensTV ved udgangen af september. Her er det – modsat Arkivpakken – dit eget ansvar som musiker at indberette til os. Så har du optrådt i tv og endnu ikke indberettet det til os, så indsend gerne dokumentation til Susanne Lyngaa (sl@performex.dk) eller Julie Borgwardt-Stampe (julie@performex.dk). Læs mere om hvordan her.